Inspiratie

Welkom op misschien wel de leukste pagina van de hele website: de inspiratie pagina met mijn boekentips. De getoonde boeken zijn slechts een greep uit mijn goed gevulde boekenkast. Ik deel ze graag met jou, want wie weet zit er een boek tussen dat je aanspreekt en jouw vragen in één klap beantwoord. Ik zou zeggen: Haal er je voordeel uit! 

 

Veel leesplezier!

Schaamteloos nieuwsgierig 

Dit boek gaat over jou en over hoe je schaamteloos je nieuwsgierige zelf kunt zijn. Lees Schaamteloos nieuwsgierig om meer zelfleiderschap te ontwikkelen wanneer je: 

  • Met meer plezier wilt leren en werken
  • Niet weet wat je wilt, moeite hebt met keuzes maken en je te veel aanpast
  • Juist wel weet wat je wilt, maar hier geen ruimte voor ervaart
  • Moeite hebt met uit je comfortzone te stappen of juist op zoek bent naar extra uitdaging

Moeiteloos

We willen graag goed presteren en geloven daarom dat we extreem hard moeten werken om onze doelen te bereiken. 

Dat is een misvatting. Vooruitgang boeken hoeft niet zo moeilijk te zijn. Welke uitdagingen of obstakels we ook tegenkomen, er is een betere manier: in plaats van onszelf steeds harder te pushen, kunnen we een gemakkelijker pad kiezen.

Dit boek is gewijd aan een eenvoudig principe: 

Geweldige resultaten behalen hoeft niet moeilijk te zijn.

Je bent al genoeg

Mentaal gezond in een gestoorde wereld

Nóg gelukkiger en nóg succesvoller: het gevoel nooit goed genoeg te zijn, zit ingebakken in onze tijd. Hoe je ook je best doet om ‘jezelf te verbeteren’, er is altijd wel iets aan jezelf om ontevreden over te zijn. In dit boek laat psycholoog Thijs Launspach zien dat verbinding het tegengif is in een wereld van nooit-genoeg-zijn.Tijd tekort | Tijd genoeg

Het lijkt wel alsof we steeds meer moeten doen in steeds minder tijd. Alsof we onze to-dolijstjes nooit kunnen afwerken, amper rust hebben om te genieten en de tijd niet onze vriend maar onze vijand is. We ervaren het leven eerder als een race tegen de klok dan als een gelukkig verloop van bezigheden en gebeurtenissen. Dit boek geeft verhelderende inzichten en praktische tips die je leven gelukkiger en gezonder kunnen maken. Op het eind zul je verzuchten: waarom heb ik dit niet eerder geweten?Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Je bent afgestudeerd aan het HBO of de universiteit. Je hebt er veel geleerd, maar niet of nauwelijks over de softskills die je nodig hebt in deze nieuwe fase van je leven. Na het studeren gaat het minder om de inhoud en meer om alles eromheen, bijvoorbeeld impact maken, gezien worden, onderhandelen, slim optreden, work-lifebalance en omgaan met stress. Kortom het gaat over je eerste indruk, jezelf presenteren, strategisch handelen en effectief zijn. Met dit boek leer je niet alleen de wereld waarin je werkt beter kennen, maar ook jezelf.

Ouder wordende hersenen in de moderne maatschappij 

Het wordt steeds duidelijker dat er bij het ouder worden allerlei veranderingen optreden in de hersenen. Er is niet alleen sprake van verlies maar ook van ontwikkeling van hersenen en vaardigheden. Het is van groot belang dat we oog krijgen voor deze specifieke fase in een mensenleven, zodat we de winst ervan ten volle kunnen benutten en eventuele nadelen kunnen compenseren. Dit boek gaat in hoe we onbenutte mogelijkheden kunnen gebruiken, dogma’s kunnen doorbreken en de kwaliteit van werk en leven van velen kunnen verbeteren.